Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Χρειαζόμαστε όλοι εδώ!



«Φασίστες κουφάλες δεν έρχονται κρεμάλες, έρχεται παιδεία»

Ναι, έρχεται παιδεία φασίστα…!

Το σύνθημα για της κρεμάλες είναι η εύκολη λύση.
Είναι η δικαίωση των κουφάλων που αυτό θέλουν, να βγάλουμε το τέρας που κρύβουμε μέσα μας, και το κρύβουμε όλοι.

Αυτοί οι τύποι είναι πολύ καλά οργανωμένοι και ακριβώς για αυτό το λόγο την περιμένουν αυτή την αντίδραση. Περιμένουν τα αντίποινα, και μετά, το χάσαμε το παιχνίδι. Δεν πιστεύω ο Killah P να το ήθελε. Δεν είναι αυτή η αντίδραση που πρέπει να υπάρξει.

Μην ξεχνάμε πως στο Μελιγαλά, για το οποίο γίνεται τόσος λόγος τελευταία,  υπήρχαν και αντιστασιακές απώλειες. Και η Αντίσταση έχασε κόσμο, αλλά αυτό το γεγονός ανήκει σε μία άλλη εποχή, ναι ήταν οι παππούδες μας, η οποία ναι, έχει πολλές ομοιότητες αλλά δεν είναι ίδια με την σημερινή. Μην συγχέουμε τα γεγονότα.
Και ο κόσμος που ενώνει την ιδεολογία του με αυτή της Αντίστασης δεν είναι αυτός της τυφλής εκδίκησης αλλά αυτός που θέλει να ανοίξουν οι ορίζοντες, να ανοίξει η παιδεία και να είμαστε αλληλέγγυοι στον διπλανό μας. Και να αγαπάμε ειλικρινά.
Είναι ο κόσμος των χρωμάτων και όχι της μούχλας του ναζισμού. Δεν είναι η μούχλα και το μίσος η λύση.
Όλοι μας είμαστε συγκλονισμένοι, θυμωμένοι και οργισμένοι με αυτά που συμβαίνουν, αλλά χρειάζεται ψυχραιμία και σκέψη.

Χρειάζεται πραγματική αντίδραση στο τέρας και όχι περιστασιακή και επιφανειακή που είναι αυτή των αντιποίνων.
Ένα κείμενο του Μ. Χατζιδάκι από το 1993 στην «Ελευθεροτυπία» και η αντίδραση του Γ. Αγγελάκα στην συναυλία του είναι τα φωτεινά παραδείγματα για την αντίδραση. Και δεν νομίζω να υπάρχουν αμφιβολίες για αυτούς τους ανθρώπους.

Η αντίδραση μας θέλει ενωμένους, αλλά κυρίως όλους. Και μας θέλει εδώ….





*στην φωτογραφία φαίνεται ένα σύνθημα γραμμένο σε έναν τοίχο στην Ιταλία που σε ελεύθερη μετάφραση λέει: «Φοβάμαι την ώρα που θα σταματήσω να φοβάμαι γιατί τότε δεν θα έχω πια συναίσθημα»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου